Warmteverliezen woning
Project
Gegevens gebouw
rijwoning
halfopen bebouwing
open bebouwing
enkel glas
dubbel glas
drievoudig glas
Oppervlakte verdiepingen
Sanitair warm water

Als er geen boilervat is dat als buffer voor warm water kan dienen, moet de opwekker ook voldoende vermogen kunnen leveren voor het opwekken van sanitair warm water. Geef daarom hieronder het aantal verbruikers aan.

keuken/aanrecht
lavabo
douche
bad
Geef je e-mailadres nog even door?
Wanneer u de onderstaande gegevens invult, wordt het rapport verstuurd naar het ingevulde e-mailadres. Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

MELDING - Het rapport is correct verzonden naar uw e-mailadres.
Resultaten
kW
kW
kW

kW
kW

* Als het vermogen nodig voor het opwarmen van sanitair warm water groter is dan het totaal verlies, dan moet dit vermogen gebruikt worden bij de dimensionering van de opwekker.

Conclusie: u hebt een ketel of warmtepomp nodig die een verwarmingsvermogen van kW kan leveren.

Uitleg

Het transmissieverlies is het verlies door muren, daken, vloeren, ramen en deuren.

Het ventilatieverlies is het verlies door opgewarmde lucht die naar buiten wordt afgevoerd en koude lucht die wordt toegevoerd.

Het opstartverlies is het vermogen nodig om de constructie-elementen (muren, plafonds, ...) op te warmen. Voordat de lucht in een ruimte opgewarmd kan worden, moeten immers eerst deze constructie-elementen op temperatuur gebracht worden. In een nieuwbouw wordt dit opstartverlies op 0 gezet, omdat deze projecten zo goed geïsoleerd en luchtdicht zijn, zodat ze gedurende periodes dat er niet verwarmd wordt (’s nachts bijvoorbeeld) maar weinig afkoelen.

Deze 3 verliezen worden opgeteld en het vermogen dat men dan uitkomt is het vermogen dat de opwekker (aardgasketel, warmtepomp, ...) moet leveren om de woning of appartement te kunnen opwarmen. kW is het vermogen dat geleverd wordt en dit mag men niet verwarren met kWh dat een hoeveelheid energie is. Voorbeeld: een ketel van 10kW die 2 uur aanstaat op vol vermogen heeft een hoeveelheid energie van 20kWh verbruikt.

Disclaimer: alle resultaten zijn indicatief en gebaseerd op ingegeven waarden.